Давос: Фундаментите в Европа са силни, а ръстът остава стабилен

Патрик Одие, старши управляващ партньор в Bank Lombard Odier

Логото на Световния икономически форум на на входа на Конгресния център в Давос, Швейцария, 22 януари 2019. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Логото на Световния икономически форум на на входа на Конгресния център в Давос, Швейцария, 22 януари 2019. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Старши управляващият партньор в Bank Lombard Odier, Патрик Одие говори за бъдещата инвестиционна стратегия на банката, къде има възможности за инвестиране и добра ли е икономическата среда в Европа. Одие разговаря с журналистката Франсин Лакуа по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. 

Нито Европа, нито Великобритания имат интерес Brexit да доведе до конфликт. Отхвърлянето на предложението на министър-председателя Тереза Мей вероятно е нормално, посочи Одие, за да може британците да запазят твърдата си позиция до края. Въпреки това желанието им да се намери решение е много по-силно, отколкото беше само преди няколко месеца, каза той. 

Според него Европа е в процес на преструктуриране, което следва преструктурирането в Съединените щати.

"Днес фундаментите в Европа са много силни и мисля, че ръстът остава стабилен, а нивото на безработицата в Европа е ненадминато."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Новини