Сделката за Brexit на Мей е добра

Саймън Хор, депутат от Консервативната партия в Северен Дорсет

Кампания за втори референдум по време на демонстрации в подкрепа и срещу Brexit пред сградата на Британския парламент в Лондон, Великобритания на 15 януари 2019. Снимка:  Luke MacGregor/Bloomberg Кампания за втори референдум по време на демонстрации в подкрепа и срещу Brexit пред сградата на Британския парламент в Лондон, Великобритания на 15 януари 2019. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Британският консерватор Саймън Хор коментира ключовия вот за Brexit тази вечер и възможността за провеждане на втори референдум. Хор беше гост в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe". 

Мисля, че загубата ще е по-малка от това, което в момента се предвижда и това вече е ясно на всички, започна той.

"Много колеги осъзнават факта, че ако тази сделка бъде отхвърлена, тогава ще излезем от ЕС без сделка, което поставя в огромна опасност целостта на Обединеното кралство. След което вероятно ще имаме истинска заплаха от референдум за независимост, идващ от Шотландия и истинско напрежение, идващо от референдум за обединяване на Северна Ирландия към Република Ирландия, за да може северноирландците да запазят достъпа си до Единния пазар."

Тази сделка, казва Хор, е най-добрия начин да се отговори на постигнатите резултати от референдума за напускане на ЕС и то по начин, който не застрашава британската икономика, работните места и бизнеса.

"Министър-председателят Тереза Мей винаги е била много ясна, че добрата сделка е много по-добър изход от лошата сделка, а това, което имаме в момента е добра сделка. Мисля, че моите колеги наистина трябва да обмислят добре възможността да гласуват за сделката на Мей, защото ми омръзна да слушам хора от Камарата на общините, че трябва да сложим край на несигурността и в следващия момент да заявяват, че ще гласуват така, че несигурността да продължи."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти