Предстои по-труден Brexit след отхвърлянето на сделката на Мей във вторник

Джим О’Нил, ръководител на Chatham House

Фрагмент от парламента на Великобритания рано сутрин, Лондон, дек. 2018. Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg Фрагмент от парламента на Великобритания рано сутрин, Лондон, дек. 2018. Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Джим О’Нил от Chatham House разговаря с Франсин Лакуа от Bloomberg за пътя на Великобритания след наближаващия втори провал на опита на министър-председателя Тереза Мей да направи сделка за Brexit. Гласуването на сделката ще се проведе в началото на следващата седмица в Камарата на общините, след като миналият месец беше отложено. 

"Въпросът е, че ако Мей не може да се справи с трудностите, произтичащи от твърд Брекзит, тогава другите алтернативи са: или провеждане на втори референдум, или Брекзит без сделка, което изглежда, че тя предпочита по-силно пред други неща. "

Тереза Мей вероятно ще опита нова тактика, като избере побърканите привърженици на Брекзит, също и някои верни тори, за да каже: „Ако настоявате по този начин, ще трябва да проведа нови избори“, от което ние всички ще пострадаме, каза още той.

"Мисля, че това е нейната вероятна стратегия, но не смятам, че тя ще проработи."

Целият коментар гледайте във видеото. 

 

 

Последни новини
Още от Акценти