Пазарите са ударени поради технически причини, а не заради Фед

Лука Паолини, главен стратег в Pictet Asset Management

Вляво на снимката Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft. Лидерите на технологичните компании се събират в Белия Дом във Вашингтон DC за среща на върха на 6 декември 2018. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Вляво на снимката Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft. Лидерите на технологичните компании се събират в Белия Дом във Вашингтон DC за среща на върха на 6 декември 2018. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Преди повече от 72 часа акциите на Уол Стрийт бяха широко разпродадени заради резултата от срещата на лидерите на САЩ и Китай в Буенос Айрес, който първоначално беше приет от инвеститорите като по-скоро положителен. 

Главният стратег от независимата банка за управление на активи Pictet Asset Management Лука Паолини е в предаването "Bloomberg Surveillance" с коментар на въпроса защо инвеститорите са притеснени за търговията и какви са техническите фактори, които влияят на пазара.

Той разговаря с журналистката на Bloomberg Франсин Лакуа, която показа графика, проследяваща пресичането на 50-дневната пълзяща средна с 200-дневната пълзяща средна в низходяща посока, в резултат на силния низходящ импулс на пазара в четвъртък. 

Това явление е познато още като "смъртоносно пресичане", а причините може би са свързани с движението в цената на американските ДЦК, промяна в плановете за управление на паричната политика на Фед или пък срещата между световните лидери в Буенос Айрес, каза Лакуа. 

За Лука Паолини причината за силният низходящ импулс не е една единствена, а се дължи на комбинация от фактори. "Склонни сме да обвиняваме паричната политика на Фед за всичко", каза той.

"Не мисля, че перспективата за паричната политика на Фед е основния фактор, който провокира смъртоносното пресичане. Според мен има технически фактори и инвеститорите са загрижени. Всъщност всяка малка новина може да бъде от голямо значение в днешно време."

Повече от коментара гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти