Акциите на Thomas Cook се сринаха с 22%

Пазарен коментар на Гай Джонсън за 27.11

Уличен продавач продава малки статуетки на Айфеловата кула на площад „Карусел“ пред Лувъра в Париж. Снимка: Antoine Antoniol/Bloomberg News Уличен продавач продава малки статуетки на Айфеловата кула на площад „Карусел“ пред Лувъра в Париж. Снимка: Antoine Antoniol/Bloomberg News

По европейските пазари няма много значителни движения в цените на акциите. Трите основни индекси FTSE 100, DAX и CAC 40 във Великобритания, Германия и Франция съответно се търгуват надолу с 2-десети, 3-десети и пак 2-десети от процента. DAX повежда спадовете заради сътресения в автомобилния си сектор. Очаква се еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом да пътува до Вашингтон следващата седмица, за да се срещне с американския си колега Робърт Лайтхайзър. 

При индивидуалните акции Thomas Cook се представя най-разочароващо заради намалялото потребление на туристически пътувания през изминалото лято. Гай Джонсън припомня, че това е беше едно от най-горещите лета през последните години и вероятно това е причината за пониженото търсене. Акциите на Thomas Cook са с 22,13% по-надолу.

Повече детайли от пазарния коментар търсете във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти