Пазарите ще продължат да вървят решително нагоре

Джеймс Съливан, ръководител изследвания за азиатските капиталови пазари в JPMorgan Chase & Co

Bugworks Research India, лаборатория за изследване на бактерии в Бенгалуру, Идния през май 208. Снимка: Samyukta Lakshmi/Bloomberg Bugworks Research India, лаборатория за изследване на бактерии в Бенгалуру, Идния през май 208. Снимка: Samyukta Lakshmi/Bloomberg

След края на изборния ден в САЩ на 6 ноември и обявяването на резултатите Джеймс Съливан от JPMorgan Chase & Co е в студиото на "Bloomberg Markets: Asia" с коментар за това как новата конфигурация в правителството ще се отрази на пазара. 

На първо място трябва да се вземе предвид, че с наближаването на изборите експозицията към американския пазар преминава от 95% до едва 15%. Освен това американските оценки са обърнати към ранните нива на цикъла. И на последно място 77% от американските корпорации надминават очакванията за финансовите резултати от последното тримесечието, каза Съливан. 

Според Джеймс Съливан оживлението на пазарите беше предвидено, така че от JPMorgan не са изненадани от доброто развитие и дори прогнозират, че до края на годината пазарите ще продължат да се развиват решително нагоре. Но според него най-важният въпрос, който вълнува всички участници на пазара е: "На къде ще продължи ръста на икономиката оттук нататък?"

"Направихме обща оценка на цялата американска икономика и по-конкретно на корпоративните печалби спрямо данъчните облекчения, които видяхме по-рано през 2018, като не очакваме те да се разколебаят през 2019. Вероятността за агресивни разходи за инфраструктура или повече агресивни данъчни облекчения е ограничена предвид въпросите свързани с дефицита, които се очертават в бъдеще. Така, че има много отворени въпроси по отношение на продължителността на това пазарно оживление. Очакваме, че ще продължи до края на годината. Въпреки това 2019 е до голяма степен под въпрос."

Според Съливан, исторически погледнато, разделеното правителство е добре за пазара. Това означава, че биха могли да се видят някои положителни промени в законодателството по сходни и за двете партии въпроси. Едни от тях са ограничените инфраструктури инвестиции и фармацевтичното ценообразуване. И все пак основният въпрос в момента е свързан с позиционирането на Демократическата партия, завърши той.

 Бихте могли да видите положителни движения за напред.

 

Повече от интервюто гледайте във видеото. 

 

 

 

Последни новини
Още от Акценти