Балансът в правителство може да бъде добър резултат

Дейвид Соломон, главен изпълнителен директор на Goldman Sachs

Избиратели празнуват след резултатите от надпреварата в междинните избори в Съединените щати, щата Флорида, САЩ на 6 ноември 2018. Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg Избиратели празнуват след резултатите от надпреварата в междинните избори в Съединените щати, щата Флорида, САЩ на 6 ноември 2018. Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg

Дейвид Соломон от Goldman Sachs даде ексклузивно интервю за "Bloomberg Daybreak: Europe" от форума на Bloomberg в Сингапур. Той анализира резултатите от междинните избори в Съединените щати и как те ще се отразят на икономиката и на политиката на Фед. 

Социологическите прочувания донякъде успяха да познаят резултатите от изборите, започна Дейвид Соломон. Демократите си върнаха местата в Камарата на представителите, републиканците взимат няколко места повече в Сената.

"Мисля, че наблюдаваме малка смяна на губернаторите от това, което видях по-рано. Но от перспективата на пазара и на очакванията, дори в исторически контекст, резултатите не са това, което се очакваше. Ако гледате от тук нататък, аз не съм голям привърженик, че тези резултати ще имат голямо въздействие върху политиката или действията на Вашингтон в момента през следващите две години, отивайки към изборите през 2020."

Според Соломон балансирано правителство би бил добър резултат, защото, за да работи добре, двете страни трябва да работят усилено и да си сътрудничат. Ако демократите продължат с обвиненията срещу президента и партията на републиканците, това би било ефективна стратегия, но и изпусната възможност, смята той. 

Икономическата среда в Съединените щати продължава да бъде доста позитивна, така че най-добре би било, ако демократите и републиканците споделят отговорностите на правителството през оставащите две години от мандата на президента Тръмп. 

По отношение на рисковете за пазара Дейвид Соломон каза, че най-голям е рискът от прегряването на икономиката. 

"Така, че въпросът е могат ли Фед, в контекста на това как маржовете следват паричната политика, да продължат да нормализират лихвите по начин, който да се намери правилния баланс, така че да имаме по-меко кацане."

Повече по темата гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти