Цените на жилищата в Лондон са под напрежение

Пазарен коментар за 11.10.2018 на Гай Джонсън

Жилищния комплекс Oaklands Hamlet в квартал  Barking и  Dagenham в Лондон, Великобритания, 2 септември 2018.Снимка: Jason Alden/Bloomberg Жилищния комплекс Oaklands Hamlet в квартал Barking и Dagenham в Лондон, Великобритания, 2 септември 2018.Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Една от най-големите компании за жилищно строителство във Великобритания Barratt Developments беше повлияна заради напрежението в цените на жилищния сектор в Лондон. В сряда, денят в който акциите се търгуваха без дивиденти, акциите на Barratt Developments поевтиняха с 12,14%. Понижението в цените се разпространи сред компаниите в целия сектор като механичен процес, каза журналиста Гай Джонсън.  

Индексът FTSE 100 се търгува на ниво от около 7 000. Спадът в индекса е от 1,94%, а при Dax 1,36%. Италианският FTSE MIB e надолу с 1.76%. Въпреки продължаващия въпрос около бюджета в Италия, пазарът е до голям степен в съответствие с своите европейски партньори.

При индивидуалните компании Kering - позиционирана в сектора на луксозни стоки - се представя по-добре, но все пак записа още 2 процента към спадовете си през последните дни. 

 "Air France също е под напрежение. Акциите ѝ поевтиняха 5,80%, причината за това се крие до голяма степен в движението на цената на петрола."

Повече от коментара на Гай Джонсън гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти