Междинните избори в Съединените щати са важни за световните инвеститори

Тина Фордхам, главен политически анализатор и управляващ директор в Citigroup

Паметникът на мира  пред сградата на Капитолия във Вашингтон, САЩ, 2014. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Паметникът на мира пред сградата на Капитолия във Вашингтон, САЩ, 2014. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Тина Фордхам от Citigroup разговаря с Гай Джонсън от Bloomberg по повод на приближаващите междинни избори в САЩ през 2018 и как това би повлияло на пазарите. Според нея американските междинни избори са важни, както за световните инвеститори, така и за американските. Изборите ще са от значение и за американско-китайските търговски напрежения.  

Социологическите проучвания, въпреки грешките, си остават основния инструмент за прогноза какъв ще бъде изхода след гласуването. Според нея има голяма вероятност Съединените щати да се събудят с "разделен Конгрес", което е много популярен изход. 

"Това е най-мекият и най-оптимистичния сценарии. "

Подобен сценарии би се харесал както на повечето американци, така и на инвеститорите, които обикновено не искат много законодателни дейности от страна на Вашингтон, поясни тя. 

Въпреки това Фордхам не очаква този резултат да има по-съществен пазарен отзвук веднага след изборите.

"Мисля, че трябва да бъдем подготвени за контрол на демократите в Долната камара, който ще доведе до започването на много повече разследвания за финансовите сделки на президента. "

Повече от коментара на Тина Фордхам гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти