Как ще се отрази Брекзит на развитието на финансовите технологии във Великобритания?

Пинар Емирдаг, ръководител на Цифровото продуктово развитие и иновациите в State Street Bank

Крис Аделсбах, управляващ директор в Techstars на среща на инженер-технолози от Fintech стартъпи „The Techstars Accelerator In Partnership With Barclays Plc“ в Лондон през януари 2016г. Крис Аделсбах, управляващ директор в Techstars на среща на инженер-технолози от Fintech стартъпи „The Techstars Accelerator In Partnership With Barclays Plc“ в Лондон през януари 2016г.

Развитието на финансовите технологии трябва да се разгледа в един по-общ план, смята Пинар Емирдаг.

На първо място трябва да се отбележи, че Великобритания е една от първите страни в света, която създаде технологичен хъб. Освен това страната изгради подходяща екосистема и условия за развитие на новата индустрия. Великобритания направи много за откриването и формирането на талантлива работна сила.

Емирдаг смята, че за функционирането на новата индустрия е необходимо правилното съчетаване на финансовите услуги с технологиите. Поради това трябва да се гледа пътя, който е изминат до сега, категоричен е той. Развитието на индустрията на финансовите технологии стой над темата за Брекзит и за това трябва да се мисли как индустрията ще продължи да се развива.

Гледайте и видео материала по темата, за да чуете цялото интервю с ръководителя на Цифровото продуктово развитие и иновациите в State Street Bank.

 

Последни новини
Още от Акценти