Американските финансови и енергийни акции остават привлекателни

Каролин Саймън, заместник-ръководител на инвестиционното бюро на UBS Wealth Management във Великобритания

Електрически стълб близо до електроцентралата Uskmouth в Нюпорт, САЩ. Фотограф: Chris Ratcliffe/Bloomberg Електрически стълб близо до електроцентралата Uskmouth в Нюпорт, САЩ. Фотограф: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Не очакваме забавяне на икономиката на САЩ, каза Каролин Саймън в студиото на Bloomberg днес. 

"Водещите икономически индикатори са много силни. Не виждаме рецесия през следващите 6 до 12, дори 18 месеца. Смятаме, че нещата са доста стабилни."

Според Саймън пазарите на фиксираната доходност и потенциалната инверсия на кривата на доходността не са еднозначни сигнали за предстояща рецесия. Поради структурните промени на пазара тази информация не би била достатъчна, за да се предвиди състоянието на икономиката, категорична е тя. 

На въпроса за движението на долара и може ли да се причисли към валутите убежища Саймън отговори, че доларът е надценен и трябва продължи да отслабва. 

Заместник-ръководителят на инвестиционното бюро на швейцарската финансова група UBS във Великобритания посъветва, тези които се притесняват от търговска война да се насочат към по-вътрешните сектори на страната като финансовия и енергийния сектор.

Според анализаторите на UBS не съществува сценарий за ескалация на търговка война. Повече от прогнозата на Каролин Саймън ще научите от видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти