Instagram достигна 1 млрд. активни потребители

Технологичен коментар на Емили Чанг от Сан Франциско

Снимка на мобилното приложение на Instagram. Фотограф: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка на мобилното приложение на Instagram. Фотограф: Andrew Harrer/Bloomberg

Xiaomi цели да набере 1,6 млн. долара на фондовата борса в Хонконг по време на първично публично предлагане. Това може да се окаже най-голямата продажба на акции за пръв път, откакто през 2016 Postal Savings Bank of China набра 7,6 млрд. долара.

Tesla предяви съдебен иск срещу бивш служител, обвинен в кражба на фирмени тайни, предаде Емили Чанг. Според информацията на следователите, обвиняемият Мартин Трип е създал компютърна програма за източване на поверителна информация на компанията. Действието му е било провокирано от отказа на компанията да го повиши. След инцидента Tesla се обръща към съдия, който да попречи на Трип и на всеки, работил с него, да разкрие или ползва фирмени тайни на Tesla.

Социалната медия Instagram достигна 1 млрд. активни потребители за първи път в историята си. За сравнение Facebook и Snapchat имат приблизително съответно по 2,19 млрд. и 100 милиона месечни активни потребители. Също така заедно с компанията IGTV Instagram ще отвори нова глава при мобилното видео. Потребителите вече ще могат вертикални видеоклипове с дължина до един час.

Повече от водещите технологични новини ще научите от видео коментара. 

 

Последни новини
Още от Акценти