Пазарите са против твърд Брекзит

Коментар на Джефри Ю, ръководител на британският инвестиционен офис на UBS Wealth Management

Английският парламент в Лондон, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Английският парламент в Лондон, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

От гледна точка стабилността на правителството начинът, по който ще се осъществи Брекзит е от съществено значение за всеки пазар, валута или борсов индекс, каза за Bloomberg Джефри Ю. 

Според него варианта за твърд Брекзит не е от полза за никого. Той предупреди, че се забелязва постоянна смяна на крайния срок за решението по Брекзит, което увеличава несигурността.

На въпроса трябва ли Английската централна банка да увеличи правомощията си и освен да решава въпроса за инфлацията, да поставя таргет за растежа, Джефри Ю отговори по-скоро скептично.  

"Дори банката да има такава цел, съществуват много мерки, които биха могли да предложат. Биха казали, ето ви 10 мерки, но от тях, над 7 трябва да бъдат правителствена политика, независимо дали говорим за фискални корекции или вид стимули."

Освен това перспективата бюрократи, избрани без съгласието на избирателите, да се занимават с въпроси от подобен тип, не би се харесала на мнозина, каза той.

Повече от интервюто гледайте във видео материала по темата. 

 

 

 

Последни новини
Още от Акценти