Дейвид Соломон се надява за конструктивно разрешение на търговския спор

Коментар на Дейвид Соломон, президент и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc.

Дейвид Соломон, президент и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc. по време на интервю за Bloomberg Television на световната конференция Milken Institute в Бевърли Хилс, Калифорния, 1 май 2017. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Дейвид Соломон, президент и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc. по време на интервю за Bloomberg Television на световната конференция Milken Institute в Бевърли Хилс, Калифорния, 1 май 2017. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Дейвид Соломон, президент и главен оперативен директор на Goldman Sachs Group Inc., коментира търговските търкания между САЩ и Китай в предаването "Bloomberg Surveillance" пред Стивън Енгъл, Bloomberg.

Взаимоотношенията между САЩ и Китай включват икономически връзки от огромно значение, каза Соломон. 

Пазарните наблюдатели следят спора много изкъсо, но до степента, в която ескалира много значително, ще има отрицателно отражение както за Китай, така и за САЩ. Аз лично се надявам подобна реторика да бъде изоставена, и с времето да се намери конструктивно разрешение.

По думите му ако спорът ескалира до цялостна търговска война последиците ще са върху пазарната активност и върху инвестициите както за клиентите в Китай, така и в САЩ. 

Целия коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Акценти