Срещата Тръмп-Ким без особено въздействие върху американската икономика

Стратег световни инвестиции Сиима Сах от Principal Global Investors

Срещата на върха между лидерите на Северна Корея и САЩ в Сингапур на първа страница на вестник Munhwa Ilbo, 12 юни 2018. Снимка Jean Chung/Bloomberg Срещата на върха между лидерите на Северна Корея и САЩ в Сингапур на първа страница на вестник Munhwa Ilbo, 12 юни 2018. Снимка Jean Chung/Bloomberg

Сиима Сах се съгласи с твърдението, че нямаше движение на пазарите след подписаното споразумение между лидерите на САЩ и Северна Корея на срещата на върха в Сингапур. Но все пак каза, че голямата несигурност в отношенията между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп остават.

Има много по-важни фактори за световната икономика, върху които пазарите трябва да се фокусират. Предстоящата среща на централната банка, срещата на Г7 и вносните мита са сред важните събития, които инвеститорите трябва да следят в момента.  

Централна банка трябва да продължи с нормализиране на политиката, тъй като резултатите от срещата "нямат някакво непосредствено въздействие върху ръста или инфлационната перспектива"

Според Сиима Сах за икономическа стратегия за развитие на Северна Корея е твърде рано де се говори, тъй като предстои дълъг процес на сближаване на двете корейски страни като го сравни с процеса на обединение между Източна и Западна Германия в края на миналия век. 

За повече информация по темата гледайте видеото.

 

 

 

Последни новини
Още от Акценти