Лондон в подкрепа на многообразието

Кметът на Лондон Садик Кан за отношенията между Великобритания и САЩ

Група приятели, живеещи в Лондон по време на пикник върху временно инсталирана изкуствена трева на площад „Трафалгар“, целяща популяризирането на зелените градини на града. Фотограф: Suzanne Plunkett, Bloomberg Група приятели, живеещи в Лондон по време на пикник върху временно инсталирана изкуствена трева на площад „Трафалгар“, целяща популяризирането на зелените градини на града. Фотограф: Suzanne Plunkett, Bloomberg

На въпроса какви са отношенията между Великобритания и САЩ, Садик Кан каза, че двете страни имат "специална връзка" и определи Америка като техен близък приятел. Той подчерта и обичта на неговите съграждани към американската култура и съвместните им бъдещи планове в спорта.

Въпреки това, кметът на Лондон не пропусна да каже, че изпитва притеснения относно някои различия в политиката на президентът Доналд Тръмп, които не одобрява.  

Според него някои от действията на американския президент са несъвместими както с американските, така и с британските ценности. Кан посочи като примери политиката на протекционизъм, търговската война, послания на омразата. 

"Ако президентът наистина дойде в Лондон, той ще види град благосклонен към разнообразието, град който е щастлив от този факт, щастлив е от това да бъде многообразен, щастлив е, че има лондончани, който са християни, мюсюлмани, евреи, будисти и т.н. - членове на организирани вероизповедания, които стоят зад жените, отнасят се към тях с уважение."

Повече от изказването на Садик Кан ще научите от видео материала. 

 

Последни новини
Още от Акценти