Токио тества Ден на работа от дома

Даниел Тенкейт, Bloomberg News

Пътници очакват влак по линията Тойоко на Tokyu Corp. на гара Шибуя, Токио, Япония. 18 юли 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg	 Пътници очакват влак по линията Тойоко на Tokyu Corp. на гара Шибуя, Токио, Япония. 18 юли 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

На 24 юли 2017 Токио обяви Ден на работата от дома, в който властите насърчаваха служителите да работят дистанционно, за да облекчат задръстванията през сутрешния пиков час. Инициативата е в рамките на подготовката на Токио за домакинство на Олимпийските игри през 2020, когато се очакват 920 000 посетители всеки ден да посещават столицата на Япония, съобщи Bloomberg.

„Няма друг начин, освен да помолим редовно пътуващите да си останат у дома, вместо да ходят на работа”, каза Азума Тагучи, професор в университета Чуо в Токио.

Алтернативата според него е препълнено метро, което може да доведе до инциденти и закъснения.

20 на сто от пътуващите сутрин трябва да не пътуват до офиса, за да бъде ефективен Денят на работата от дома, каза проф. Тагучи.

Чуйте комунтара на Даниел Тенкейт от Bloomberg News за логистичния експеримент във видеото.

 

Компании като NTT Data Corp. очакваше 7600 служители да не пътуват до работа в пиковия час между 0800 и 1000ч.

Министерството на вътрешните работи на Япония ще обработва данните за броя на хората, които пътуват до работа всяка сутрин и ще обяви резултатите в края на август.

Гара Шибуя, Токио, Япония. 18 юли 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Акценти