Срещата на Си Дзинпин с Тръмп е рискова

Интервю с Джинг Хуанг – ректор в университета по политика LKY

3.03.2017 Президентът Си Дзинпин, на петото събрание на 12-ия политконсулат. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg 3.03.2017 Президентът Си Дзинпин, на петото събрание на 12-ия политконсулат. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Според информация от президентските прес-служби на Китай и САЩ, Доналд Тръмп и Си Дзинпин планират да се срещнат за първи път в следващите седмици, предаде Bloomberg. Срещата ще се състои в частния клуб на Тръмп Мар-а-Лаго, във Флорида, а сред вероятните теми са търговията, Южнокитайското море и Тайван, пише Wall Street Journal. 

Професор Джинг Хуанг преподава американо-китайски отношения и е ректор на центъра по глобализация към университета LKY в Сингапур. Той разговаря за невъзмжността на американския президент да превърне своите "Twitter идеи" в политически проекти преди да е консолидирал по-голяма част от политическата върхушка и не е сформирал функционален административен екип около себе си. Според него до настъпването на този момент, среща на ниво държавни глави между Китай и САЩ е по-скоро рискова и може да се окаже дори контра-продуктивна.

Вижте видео материала:
 

 

Последни новини
Още от Новини