Китай търси всякакви кадри: Baidu

Робин Ли, съосновател, председател и директор на Baidu

Робин Ли, съосновател, председател и директор на Baidu по време на интервю за Bloomberg. 10 март 2017. Снимка: Bloomberg Робин Ли, съосновател, председател и директор на Baidu по време на интервю за Bloomberg. 10 март 2017. Снимка: Bloomberg

Китай може да спечели много от визовите ограничения в САЩ, съобщава Bloomberg. Избирането на президента Тръмп дава на Китай възможност да привлече глобални таланти, каза главният изпълнителен директор и основател на Baidu Inc. Робин Ли в речта си по време на Политическата консултативна конференция в Пекин на 6 март 2017.

Това, което шефът на една от най-големите технологични компании в Китай не само признава в момента, но за което иска говори открито показва, че това е широко призната възможност и подчертава риска за САЩ при всякакво ограничаване на свободното движение на кадри.

На 10 март Тим Макензи от Bloomberg разговаря с Робин Ли в Пекин. Чуйте коментара му за стратегията за набиране на чуждестранни кадри в Китай, плановете на Baidu за развитие и перспективите за изкуствения интелект /AI/.

 

Последни новини
Още от Акценти