Сделката между PSA Group и General Motors е факт

Opel предвижда ръст на оперативния маржин до 6% до 2026

Карлос Таварес, директор на PSA Group (в средата), Мери Бара, директор на General Motors и Карл-Томас Нойман, директор на Adam Opel по време на днешната пресконференция в Париж. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Карлос Таварес, директор на PSA Group (в средата), Мери Бара, директор на General Motors и Карл-Томас Нойман, директор на Adam Opel по време на днешната пресконференция в Париж. Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Ключовият момент тук е за акционерите на GM, защото беше съобщено, че парите, които те ще получат, ще бъдат използвани за допълнително обратно изкупуване на акции. GM планира да използва приходите от продажбата, за да подкрепи обратното изкупуване. Другата обсъждана динамика е финансирането. Ако влезете в салон като този и искате да си купите Peugeot, Vauxhall или Opel, вие ще използвате финансиране. Тук, PSA и Paribas си разделят разходите за закупуването на звеното за финансиране на Opel. Те са се договорили за финансово партньорство, а то е особено важно за успешното продължаване на бизнеса.

Репортаж на Манъс Крани от Bloomberg.

Четете още: Защо General Motors напуска Европа? Интервю на Дан Амън, президент на General Motors Co. за Манъс Крани от Bloomberg на 6 март 2017.

Последни новини
Още от Акценти