Спад на продажбите на автомобили на пазара в САЩ

Volkswagen се завръща сред отличниците по продажби

Мери Бара, директор на GM и Серджо Маркионе, директор на Fiat Chrysler по време на срещата с Доналд Тръмп на 24.01.2017. Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg Мери Бара, директор на GM и Серджо Маркионе, директор на Fiat Chrysler по време на срещата с Доналд Тръмп на 24.01.2017. Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

Сега, на Toyota се гледа като на марката, която се представя добре, но само по отношение на камионите и джиповете. В момента обикновеният безоловен бензин струва 2,25 долара за галон, която е с долар по-евтино отколкото преди две години и хората си купуват големи коли.

Ако разгледаме Fiat Chrysler, всички техни марки имат спад с изключение на камиона Ram, чиито продажби са с ръст от 5,5%.

Да видим и другите губещи. Те не губят толкова много, колкото Fiat Chrysler и Toyota, но все пак също бележат спад. Например, GM имат спад от почти 4% при прогноза от 2,4%; продажбите на Ford са надолу с по-малко от процент, но това е отличен резултат, защото прогнозите бяха за понижение от почти 3 процента. И така, големи камиони, евтино гориво.

Чуйте целия коментар на Рейми Иносенсио от Bloomberg Ню Йорк във видео материала.

 

Последни новини
Още от Акценти