8 идеи за получаване на пасивен доход

Как лесно да спечелим допълнителни пари

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Ако се нуждаете от допълнителни пари, но нямате време за втора работа, пасивният доход може да бъде чудесен начин да печелите без много усилия. Business Insider предлага 8 начина да направите това.

1. Индексен фонд

Индексният фонд купува акции, съставляващи определен индекс – S&P 500, Nasdaq и други. Вие решавате как искате да участвате и след това инвестирате. Портфейлът Ви ще бъде оставен на автопилот. Заради по-слабата търговия и липсата на нужда от анализи, този род фондове са далеч по-евтини за инвеститорите.

2. Афилиейт маркетинг 

Ако имате действащ блог или уебсайт, може да предлагате продукти или услуги на него. Предимството е, че няма нужда да правите големи инвестиции или да притежавате склад. Ще получите пари под формата на фиксирана такса или определен процент от продажбите.

3. Задействайте фотографските си заложби

Ако дадете на сайт за фотографски услуги да използва и продава снимки, направени от Вас, ще вземете процент от спечелените пари или фиксирана сума за всяка продадена снимка.

4. Продавайте собствени продукти онлайн

Ако сте от сръчните и артистични натури и изработвате изделия като хоби, непременно трябва да го превърнете в начин за печелене на пари, като ги продавате. Онлайн може да се предложи широк набор от продукти и услуги.

5. Купете си блог

Блоговете генерират приходи от реклами и цената зависи от общия трафик. Те обикновено се продават за 24 пъти месечната печалба.

6. Станете източник на препоръки

Направете си списък с малки бизнес доставчици, чиито продукти обикновено използвате. Свържете се със собствениците и проверете дали нямат някакви оферти за препоръчване.

7. Създайте онлайн курс

Изяснете си в коя област имате експертни познания и се комбинирайте с уебсайт, чрез който да можете да създадете видео уроци, аудио файлове и информационни пакети.

8. Спечелете пари от неща, които вече правите

Някои сайтове плащат за играенето на игри, пазаруване онлайн или търсене в мрежата. Възползвайте се от нещата, които така или иначе правите.  

Последни новини
Още от Акценти