Вълнуват ли се инвеститорите от решението на Марк Карни

Последователната политика на АЦБ няма да се промени

Предстои да разберем дали Марк Карни ще остане начело на на Английската централна банка или ще се включи в надпреварата за директор на МВФ. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Предстои да разберем дали Марк Карни ще остане начело на на Английската централна банка или ще се включи в надпреварата за директор на МВФ. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Доколко съществен за пазарите е въпросът дали Марк Карни ще реши да остане на поста си и след края на пет годишния мандат? Какво значи това за акциите на английските компании?

Като цяло за икономистите и инвеститорите има значение присъствието на човек, който изигра и продължава да играе важна роля в превеждането на Великобритания през периода преди и след референдума за Брекзит. В крайна сметка, виждаме как паричната политика остава съвсем последователна, дори и при смяна на управителите на различните централни банки по света. Не бих казала, че това е основание за тревога на пазарите. Посланията и стъпките, които ще предприеме Английската централна банка ще си останат все така значими за пазарите както винаги са били.

Чуйте цялото интервю с Нандини Рамакришнан, стратег в JP Morgan от студиото на Bloomberg в Лондон.

 

Последни новини
Още от Акценти