Настоящата икономическа среда поражда собственото си унищожение

Мохамед Ел-Ериан за политиката на гнева

Мохамед Ел-Ериан, главен икономически съветник на Allianz, по време на организираната от Bloomberg конференция The Year Ahead в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Мохамед Ел-Ериан, главен икономически съветник на Allianz, по време на организираната от Bloomberg конференция The Year Ahead в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Политиката на нисък растеж е политика на гнева. Политиката на гнева ражда Brexit, ражда антиглобализацията, ражда неща, които ерозират целостта на системата, която е била изграждана десетилетия наред. Вижте лихвените проценти. Ниските и негативните лихви подкопават стабилността на финансовата система. За нея става много трудно да осигури дългосрочна финансова защита и така финансовото посредничество се свива. Вижте икономиката на ниския растеж. Тя кара хората все повече да отбягват риска, да се презастраховат и става все по-трудно тя да се поддържа.

Мохамед Ел-Ериан, главен икономически съветник на Allianz, споделя своите размисли за бъдещето на световните пазари с Жаклин Симънс по време на организираната от Bloomberg конференция The Year Ahead в Ню Йорк.

 

Последни новини
Още от Акценти