Шефът на Instagram: Научих много от Зукърбърг

Кевин Систром говори пред Bloomberg

Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Социалната мрежа за споделяне на снимки Instragram от 2012 е собственост на Facebook. Тогава изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг каза, че ще остави Instragram да работи самостоятелно.

В годините след това не само, че това обещание е било спазено, но и Зукърбърг е бил безценен със съветите си. Това каза главният ипзълнителен директор на Instragram Кевин Систром.

Марк удържа на думата си. До ден днешен връзката му с компанията е чрез срещите му с мен. Научих изключително много от него. За прехода ни към рекламите, за прехода към по-глобална общност, за стратегията. Той е един от най-интересните дългосрочни стратези, които съм срещал. Вижте го от гледна точка на това да имаш най-добрия член в борда в света. Представете си колко много компании биха искали да имат Марк Зукърбърг в своя борд. Именно това получаваме ние, каза Систром.

Вижте повече от интервюто му за Bloomberg:

 

Последни новини
Още от Акценти