България в топ 10 на най-желаните дестинации за покупка на ваканционен имот

Кои са причините за засилване на интереса към страната?

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

България отново влиза в топ 10 на най-желаните дестинации от британците за закупуване на втори дом. Страната ни заема шеста позиция за септември, като се придвижва с 10 места напред в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com.

България събира 2,2% от запитванията, осъществени през портала, предава Investor.bg.

Основната причина за засилването на интереса към страната ни най-вероятно са по-ниските цени на ваканционните имоти, след като обменният курс на британската лира се срина след вота за Brexit през юни.

Поради тази причина някои дестинации извън Европа също бележат силен ръст. Панама например се изкачва с 23 места до 16-та позиция в класацията, Шри Ланка – с 18 места до 30-та позиция, а Коста Рика и Барбадос – с по 11 места до съответно 38-мо място и 27-мо място в класацията.

Въпреки по-неизгодния обменен курс на британския паунд основните южноевропейски пазари остават най-предпочитани за инвестиция във втори дом.

Лидер в класацията остава САЩ, а второто и третото място са за Испания и Португалия. Топ 5 се допълва от Италия и Дубай, а в топ 10 попадат още Германия, Бразилия, Франция и Индия.

Месец септември е бил месецът на Португалия. Интересът към страната се засилва и тя за първи път попада сред трите най-желани дестинации за покупка на ваканционен имот.

Силен интерес през септември се наблюдава и към пазарите в Мексико, както и в Карибския басейн.

Последни новини
Още от Акценти