Политическа несигурност и бизнес решения след Brexit

Много бизнес решения ще трябва да изчакат

Световните пазари реагираха остро на вота на англичаните за излизане от ЕС като това решение повлия негативно на всички класове акции. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Световните пазари реагираха остро на вота на англичаните за излизане от ЕС като това решение повлия негативно на всички класове акции. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Лидерите на разединеното правителство на Великобритания искат да успокоят инвеститорите, че ще бъдат в състояние да контролират вота на страната за напускане на Европейския съюз, докато паундът продължава своя спад, а международните политици са объркани как да отговорят. След един уикенд, в който администрацията на премиера Дейвид Камерън изглежда бе без компас, министърът на финансите Джордж Озбърн наруши мълчанието си преди отварянето на пазарите днес и обяви: "Не трябва да се подценява нашата решителност". Борис Джонсън, про-Brexit фаворитът за наследник на Камерън, каза: "Негативните последици са прекалено преувеличавани."

Дейвид Оуен, главен икономист за Европа в Jefferies International разговаря с Франсин Лакуа в лондонското студио на Bloomberg. 

 

Последни новини
Още от Акценти