Пазарът ще балансира цените на петрола

Трябва да се намалят запасите от суров петрол

Гербът на министерството на енергетиката на САЩ е поставен над входа на стратегическия петролен резерв Bryan Mound във Фрийпорт, Тексас. Конгресът разреши на министерството да продаде 18% от петролния резерв до 2025. Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg Гербът на министерството на енергетиката на САЩ е поставен над входа на стратегическия петролен резерв Bryan Mound във Фрийпорт, Тексас. Конгресът разреши на министерството да продаде 18% от петролния резерв до 2025. Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Има голямо нарастване на запасите от суров петрол по целия свят. Дори и запасите от петролни продукти са големи. Възстановяването на търсенето и предлагането ще стане чрез намаляване на тези запаси и точно това постепенно ще урегулира ситуацията. Но все пак, в момента запасите продължават слабо да нарастват, реално не са престанали да растат, а трябва да се тегли от тях, за да тръгне отново цената нагоре.

Директорът на бюрото за информация в енергетиката на САЩ, Адам Симински разговаря в студиото на Bloomberg в Ню Йорк с Том Кийни и Франсин Лакуа от Bloomberg Лондон за пазара на петрол и ролята на новите автомобилни технологии.

 

Последни новини
Още от Акценти