Alphabet се разделя с Тони Фадел

През 2014 Google купи компанията му Nest за 3,2 милиарда долара

Тони Фадел е човекът дал на света iPod. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Тони Фадел е човекът дал на света iPod. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Nest имаше проблеми през последната година и половина под крилото на Гугъл – имаше забавяне в пускането на нови продукти, както и такива, които все още не са се появили. 

В интернет се пише, че можете да бъдете и тираничен. Тиран ли сте?

Не можеш да направиш омлет без да счупиш няколко яйца. Това не е стил, който всеки харесва, но има хора, които са работили с мен преди години в General Magic и в момента техните деца работят за мен. Ако това за тиранията беше вярно, всички щяха да го знаят. Долината е малко място, а аз съм тук от 25 години, нали така? За мен нещата опират до това как мислиш. Идваш ли на работа? Изпитваш ли искрено уважение към нашата мисия? Да, нещата се променят. Но когато изпитваш искрено уважение към хората, защото те изпитват уважение към това, което се опитваме да постигнем, ще преминем през всичко заедно. Това има значение, нали?

Има ли нещо, което ви се иска да бяхте направили по различен начин в Nest?

Не съжалявам за нищо. Можете да възприемете дадено нещо като предизвикателство или като поучителен опит. За мен винаги има значение растежа. Всички допускаме грешки. Допускаме грешки, когато се учим да говорим или да ходим или да пълзим, така че един ден да правим това, което правим на ниво, което никой друг не е правил до този момент. Обречени сме да правим грешки.

 

Последни новини
Още от Акценти