Brexit, Гърция, Испания

Мауро Морети, основател на Three Hills Capital Partners

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Мауро Морети, основател на Three Hills Capital Partners разговаря с Франсин Лакуа в студиото на Bloomberg в Лондон за предизвикателствата пред европейските инвеститори.

Успявате ли да видите стойност в Европа, при положение че сме изправени пред криза? Ако Великобритания излезе от ЕС, проблемът с Гърция се възобнови, Испания не може да състави правителство отиваме към разпадаща се Еврозона, разпадащо се евро, то това ще обезцени инвестициите ви.

Първо, искам да започна с фактите от настоящето. Днес ние управляваме седем компании, за които бихте могли да кажете, че са от всички сектори на икономиката и те търгуват със САЩ, Европа и Далечния изток. Към днешна дата данните за тези компании показват, че най-успешни са тези, които търгуват в Европа. Това е за начало.

Противно на логиката

Противно на логиката, но както вече казах... ние сме микро-инвеститори и сами подбираме компаниите си, а и конкуренцията върви в тази посока. В крайна сметка, дори и да си на развиващите се пазари, зависи в коя компания си инвестирал. Но да се върнем към кризата... След два месеца ще знаем дали има Brexit или не, така че хората задържат парите си, защото днес всеки, както и ние самите сме в момент на изчакване. Направихме последната си инвестиция през февруари, а обичайно инвестираме на всеки два-три месеца, така че може би следващата инвестиция ще е в периода юли – септември. Защото искаме да изчакаме.

Значи сте натиснали бутон „пауза“? Съвсем разумно. Само заради притесненията около Brexit ли?

Да, но всички видяхме какво се случи в Шотландия и днес всеки се опитва да се позовава на цифри, а рационално погледнато цифрите не показват много предимства при евентуален Brexit. Така че, ние се надяваме в последния момент хората да действат рационално.

 

Последни новини
Още от Акценти