Бъдещето на облачната икономика

Интервю с изпълнителния директор на СА Technologies за развитието и предизвикателствата на пазара на приложения и е-услуги

Изп. директор на СА Technologies - Майк Грегоар. Снимка: Bloomberg.com Изп. директор на СА Technologies - Майк Грегоар. Снимка: Bloomberg.com

Това е компания на 40 години. CA Technologies е имала възходи и падения, а сега разговаряме, вече в 21 век. Как се променя технологията и как CA Technologies се променя с нея?

 

Майк Грегоар – главен изпълнителен директор на CA Technologies:

Както знаете, технологията никога не остава на едно място и винаги има нови тенденции и технологии, които трябва да доведете до пазара, които предлагат различни възможности за клиентите, за да подобрят тяхното представяне в бизнеса.

За щастие на СА, ние се пренесохме в облака доста рано.

А както виждате, има множество разнородни облаци, където хората се опитват да изградят приложенията си възможно най-бързо и да ги превърнат или в техни собствени центрове с данни, хибридни облаци или в публични облаци. А цялата тази сигурност, която е необходима, за да се изгради това, заедно с чистата механика, която е необходима това да се случва непрекъснато – това е точно в центъра на това, с което СА се занимава по принцип и е една страхотна възможност за нас за в бъдеще.

 

Какво да очакваме от компаниите и умните градове, като Сингапур през идващите месеци и години?

Най-важното нещо, което наблюдаваме в момента е маниакалното желание на директорите на фирмите да се движат по-бързо. А единственият начин да се движат по-бързо напред е да слеят разработващите структури с оперативните организации.

Тези две организации по начало са отделени, а докато се опитваме да ускорим темпото напред – да разработваме кода по-бързо, да тестваме по-бързо, да преминаваме от тестове на прототипи, към производствени изпитания и работни изпитания, за да поставим всичко това в ръцете на икономическия потребител, ние наистина сгъстихме всички методи и процеси, на които разчитахме през последните 15-20 години.

Затова се хвърлихме в дълбокото и внедрявахме продукти, които правят всички тези процеси по-безпроблемни и ви позволяват да запазите досегашните си системи, като изолират т. нар. точки на интерфейс, което осигурява нов потребителски интерфейс и нови преживявания за потребителите, които позволяват трансакции с голям мащаб да се случват с безпрецедентна скорост.

 

Изглежда сякаш правите ремонт на къщата си и я правите да изглежда нова, но тя все още е старата ви къща. Но безпроблемната работа е едно, а сигурността е друго нещо?

Двете неща, на които повечето директорски бордове обръщат най-много внимание, са киберсигурността, както и колко конкурентни са те на пазара. А тези две неща привидно работят едно срещу друго. Но проблемът за сигурността, особено за потребителите е, че можеш да си в изключителна безопасност, но потребителското преживяване става ужасно.

Никой не харесва многофакторното удостоверяване, никой не иска да помни сложни пароли, но ако не предприемете тези стъпки, ставате отворени за хакери.

Това, което променя нашата индустрия е цялата концепция за предварително анализиране. Опитваме се да използваме анализи, за да разберем дали това наистина сте вие и се опитваме да държим нещата за потребителя възможно най-лесни без да се поддаваме на никакъв риск по отношение на киберсигурността.

 

Последни новини
Още от Акценти