Голяма вечер за Тръмп и Клинтън

Доналд Тръмп печели в 5 щата от 5, Хилари също увеличава преднината си

Снимка: Bloomberg.com Снимка: Bloomberg.com

Разказ на Меган Мърфи от мястото на събитието

 

Поредната голяма вечер за Доналд Тръмп. Пълна победа – всички 5 щата. Има ли някакви шансове за други кандидати? Може ли да бъде спрян той?

 

Меган Мърфи – Bloomberg News:

Доналд Тръмп говореше за Индиана в тази реч, натам отиват нещата и това наистина е последното бойно поле. Ако той не може да бъде спрян в Индиана, той няма да бъде спрян по пътя към това да си осигури тази номинация директно. Не трябва да подценяваме представянето му тази вечер, когато дойдох последния път да направя репортаж от този стол, имаше само един окръг от 5 щата, където той не печелеше – окръг Балтимор в Мериленд, а той водеше във всички останали окръзи и райони, които гласуват тази вечер. Той имаше огромен успех тази вечер и това, което остана от движението „Да спрем Тръмп“ ще заложи всичко на Индиана следващия вторник.

 

Меган, нека да поговорим за демократите сега, защото Хилари Клинтън продължава да изглежда силна. Накъде се е насочил Бърни Сандърс?

 

Меган Мърфи:

Кампанията на Сандърс ще трябва да направи преоценка. Той спечели Роуд Айлънд тази вечер, което е малка утешителна награда за него, но дори преди да излязат днешните резултати, те говореха за това как ще преформулират посланието си. За него вече е почти невъзможно математически да настигне Хилари по отношение на делегатите. Той казва, че ще се бори, докато всеки глас не бъде преброен и не бъде даден, но от щаба му ще трябва да преосмислят посланието си и това как ще искат да оставят Демократическата партия. Те не биха искали да я оставят в по-лоша позиция, отколкото когато започнаха. Те не биха искали да оставят партията уязвима за поражение на общите избори от Доналд Тръмп. Затова, смятам че ще видим промяна в тона от кампанията на Сандърс и мисля, че ще видим известно взаимодействие между двата лагера в идните дни.

 

Последни новини
Още от Акценти