Данни за нова сделка и нов телефон оскъпиха акциите на HTC

Коментар на Стивън Енгъл от Bloomberg

Photographer: Pau Barrena/Bloomberg Photographer: Pau Barrena/Bloomberg

HTC Up 10% on Data Deal and New Phone

Стивън Енгъл

HTC – преди позната като High Tech Computer, сега вече са само HTC в Тайван. Ако искате да проверите акцията, тя е под номер 248 в Тайван. Те имаха множество проблемни политики. Ако си спомняте през 2011, когато бяха на върха, държаха около 9,2% от пазара на смартфони, главно заради доста печелившите договори с компании като Verizon в Съединените щати. Ако сте имали телефон с Android и имате договор с Verizon е много вероятно той да е марка HTC, или поне един на всеки 10 е такъв.

Оттогава обаче, те направиха множество маркетингови грешки, както анализаторите ги наричат. Изпълнителният директор Шер Уанг, е изправена пред сериозното предизвикателство да върне значимостта на HTC, защото особено във високия клас на смартфони, те са притиснати от конкурентите си Samsung и Apple. В ниския клас, конкуренцията е от китайските производители като Huawei и Xiaomi, така че те наистина имат трудности.

HTC потвърдиха новините, че са подписали сделка с австралийската компания Northrop Grumman за софтуер за криптиране на информация за бизнес телефони. Сделката е в ранен етап и все още не разполагаме с друга информация.

Енджи

Разкажи ни малко за сделката с Northrop.

Стивън

Те ще правят военен клас криптиране за бъдещи смартфони в бизнес категорията.

Интересното е, че това идва в деня на представяне на новия флагман на компанията HTC 10 в Ню Йорк по-късно днес.

Енджи

Разкажи ни и за него.

Стивън

Ето за това трябва да поговорим. HTC се нуждаят изключително много от този телефон и той е много важен за компанията в един много наситен и конкурентен сектор. Това е компания, чийто приходи спаднаха с 35% за миналата година. А това е страшно много, имайки предвид, че средната цена на продадени телефони също е намалява с 6% в тази невероятно конкурентна среда. Така че те се нуждаят от телефони, който да накара хората да ахнат. 

Последни новини
Още от Акценти