Волатилните акции в Азия днес

Коментар на Енджи Лау, Шери Ан, Том Макензи и Джулиет Сали

Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това е последният ден на Том при нас в този нюзрум.  

Нека видим дали ще взема коронката на победителя. 

Да, със сигурност ще я вземеш! 


Мислех си, че ще видим фото-финиш.


Това е експоненциален растеж, Том! Твой ред е, Джулиет.
 

Evolution Mining, продължаваме с тях, защото акциите им бяха нагоре с 8%, така че могат да увеличат дела ми.  Тя отбеляза рекордно повишение за третото тримесечие и днес е най-добре представящата се акция от ASX 200. Разбира се, златото също се повиши най-много за тази седмица заради предупрежденията на Фед. Освен това, Credit Suisse подобри препоръката за акциите от подценена до надценена. Препоръките на анализаторите са 4 гласа за покупка, 5 за изчакване и 3 за продажба – една от минодобивните компании в Западна Австралия, който се повишава със 7%.


Това не е зле, но Big Camera, ще видим ли фото-финиш?


Това е компания, която управлява магазини за джаджи, които продават всякакви видове електроника в Япония особено Токио. Акциите им бяха поевтинели с 20% на годишна база, но изглежда са се повишили след прогнозите за печалбите им за полугодието. Те се повишиха с 2,5 млрд йени спрямо предишната прогноза, което е около 23 млн долара. Очаква се доходността по акциите им също се покачи, а тя е по-висока от конкурентите им в сектора и инвеститорите забелязаха това. Компанията промени стратегията си, отвориха няколко безмитни магазина на летища в Япония. Освен това започнаха да работят с китайски доставчици на електроника като се прицелиха в този пазар. Определено отбелязват добър старт на деня.  


Знаеш ли, Шери, ако беше избрала Fast Retailing...


Даа, знам, че щях да спечеля. Наистина се опитах. Освен това се опитах да избера и Big Camera, но Том ме изпревари. Но изглежда, че не се справят толкова зле, акциите им са нагоре с 2%. Компанията дава сигнали, че акциите ѝ са надценени. Те спадат откакто партньорът на Samsung И Джей Йънг продаде част от дела си.

Последни новини
Още от Акценти