Samsung надмина очакванията на анализаторите за Q1

Коментар на Шери Ан от Bloomberg

Най-новите смартфони на Samsung Galaxy S7 в магазина на компанията в Сеул; Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Най-новите смартфони на Samsung Galaxy S7 в магазина на компанията в Сеул; Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

Енджи, не е тайна, че Samsung изпитват трудности да защитават пазарния си дял в бизнеса със смартфони, но сега виждаме, че както оперативните им печалби, така и приходите за 1 тримесечие надминаха очакванията. Печалбите са в размер на 6,6 трлн вона, в сравнение с прогнозите на анализаторите за 5,5 трлн вона. Приходите, които също надминаха очакванията 49 трлн вон, докато прогнозите бяха за само 48,8 трлн вона.

Анализаторите очакваха Samsung да се справи доста добре през 1-вото тримесечие, заради новата стратегия, която компанията възприе при представянето на новите си модели смартфони Galaxy S7 през миналия месец. Те постигнаха неочаквано добри резултати, като бяха представени месец по-рано и бяха по-евтини от очакваното. Според анализаторите, това е изиграло важна роля за цифрите, които видяхме. Разбира се, знаем само оперативната печалба и приходите, Samsung не дава разбивка на резултатите от по отдели. Ще можем да видим подробни резултати по-късно през този месец, когато компанията публикува одитирани отчети.

За сега това, което знаем, че оперативните печалби надминаха очакванията от 6,6 трлн вона, а приходите надминаха прогнозите с 49 трлн вона.

Samsung се отказаха от практиката си да вдигат цените с представянето на всеки нов продукт, стратегия, която Apple също използва, за да се справи с намаляващите продажби. Сега виждаме, че моделът S7, който беше представен през миналия месец изглежда много подобно на миналогодишния S6, но имат нови функции.

Те имат слот за карта памет, водоустойчиви са и дори са по-евтини от S6, въпреки, че батерията им издържа повече време, така че по отношение на цената са доста конкурентоспособни.

Очаква се продажбите на новите модели през първия месец да надминат 9 млн броя. Това е три пъти повече, отколкото миналогодишния S6.

Анализаторите леко увеличават очакванията си за оперативна печалба и приходи, а публикуваните тази сутрин резултати надминават и двете прогнози. 

 

Последни новини
Още от Акценти