11-ти смъртен случай след инцидент с въздушна възглавница Takata

Коментар на Розалинд Чин от Bloomberg

Шигехиса Такада се поклонява по време на срещата на акционерите на Takata Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg *** Шигехиса Такада се поклонява по време на срещата на акционерите на Takata Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg ***

Какво знаем за последния инцидент?

При катастрофата, която се е случила в Тексас миналата седмица са се активирали въздушните възглавници, които са причинили смъртта на 17 годишно момиче. Разследващи от Националната администрация за пътна безопасност на САЩ разкриха, че колата е била изтеглена през 2011, но не са направени никакви ремонти на дефектните елементи. От American Honda пуснаха изявление, в което се казва, че са подали всички данни, които имат на Администрацията и ще продължат да ѝ сътрудничат, но подканват всички собственици на Acura и Honda, засегнати от проблема с въздушните възглавници на Takata да върнат колите си в оторизирани сервизи възможно най-скоро.

Според Администрацията има близо 29 млн автомобила с такива елементи, които подлежат на ремонт. Най-големите рискове за устройствата са високата влажност за дълъг период от време, както и възрастта на автомобилите. В случая говорим за Honda Civic от 2002 година, която е била регистрирана в района на Залива през целия си живот, който е с висока влажност. Това са двата фактора, които най-вероятно са допринесли за проблема с възглавницата. Takata казаха, че все още се опитват да стигнат до корените на проблема. С този смъртен случай, общият им брой в САЩ става 10, а в световен мащаб – 11.

 

Последни новини
Още от Акценти