Индийците не искат употребявани iPhone

Коментар на Едвин Чан и Енджи Лау от Bloomberg

Сградата на Apple в Калифорния Photographer: Noah Berger/Bloomberg Сградата на Apple в Калифорния Photographer: Noah Berger/Bloomberg

Какво се опитват да направят Apple?

Мисля, че удвояват опитите си да навлязат на пазара в Индия. Стратегическото значение на този пазар се увеличава със забавянето на тези в Китай и Съединените щати и мисля, че Apple се опитват да разширят влиянието си там.

Xiaomi се опитват да завземат пазара в Индия и имат известен успех, но Apple срещат яростна съпротива, но защо?

Отчасти заради местната съпротива. Някои хора казват, че Индия приема регулации с които държи компании като Apple извън пазара. Samsung е най-големият играч там, защото има много телефони от среден и нисък клас, докато iPhone просто е твърде скъп за много индийци.

Мисля, че Apple се опитват да се справят с регулаторните мерки и са подали молба за разрешение за отваряне на първия си магазин за продажба на дребно, което е много важно за такава компания.

Каква е реакцията към продажбата на употребявани iPhone, изглежда, че е малко...

Мисля, че това е един начин да се намалят цените, за да се достигне до потребителите. Разбирам, че е леко...

Малко е... как да кажа – обидно.

Предполагам, че няма да разберем, докато Apple не получат разрешение. Тогава ще имаме представа как реагират индийските потребители.

Разкажете ни за предизвикателствата в световен мащаб, които Apple срещат в момента. Индия е част от тяхната стратегия за превъзмогване на тези определено насрещни ветрове.

Не само Apple, а и Samsung, Huawei – всички основни производители на смартфони срещат едни и същи проблеми – не виждаме значително развитие на смарт технологиите и хората просто не заменят телефоните си със същата скорост. Как да се справим с това? Просто потърсете нови пазари.

 

Последни новини
Още от Акценти