В какво са обвинявани Johnson&Johnson?

Компанията е пренебрегнала данни от медицински изследвания

В какво точно са обвинявани Johnson&Johnson? Не само в това дело, защото в историята им има доста други съдебни дела.

Johnson&Johnson са обвинени в това, че са знаели за наличието на изследвания, които сочат, че има връзка между гениталното прилагане на бебешка пудра и рака на яйчниците, но никога не са включили такова предупреждение върху етикетите си.

А какво казват от Johnson&Johnson? Случаите са много, ищците са или роднини, или самите пострадали. Какъв е техният отговор? Какво казват от компанията?

Johnson&Johnson твърдят, че талкът, от който се произвежда бебешката пудра е безопасен. Те заявяват, че са знаели за изследванията, но са стигнали до извода, че връзката със заболяването е несигурна, данните са неточни и че те спокойно могат да продължат да продават без да има предупреждение на етикета.

Сюзън, това е удивителна, но и много трагична история. Кажи ни какво предстои в съда в Сейнт Луис. Разбрахме, че ще има изслушване следващия месец.

Една 62 годишна жена, диагностицирана с рак на яйчниците преди две години, ползвала е бебешка пудра в продължение на 20 години и също като другите жени твърди, че Johnson&Johnson трябва поне да сложат предупреждение на етикета. Така поне жените ще имат свободата да избират, но те са били оставени в неведение. Сега те съдят компанията.

Има едно дело от февруари месец, също в Сейнт Луис, което предизвика настоящото изслушване. В това дело, жената беше починала преди то да стигне до съда, но на семейството ѝ беше присъдено обезщетение от 72 милиона долара.

Да, ужасяващи са всички подробности, които си включила в статията си. Трагедията на сина, който се разплаква, когато получава обезщетението. Кажи ни, какво е значението на всичко това за Johnson&Johnson? Защото те осребряват брандирането на талка, използването на думата „бебе“ и това че всеки може да ползва пудрата им. Как ще се отрази това върху печалбата им?

Johnson&Johnson продават бебешка пудра още от основаването на компанията и наистина тя е в основата на бизнеса им с бебешки продукти. Освен това, страда имиджа им на компания загрижена за бебетата, а и за продуктите, които познаваме. Мисля, че това определено накърнява имиджа им, но не означава, че непременно ще се отрази на печалбите им, поне за сега. Обезщетенията определено са значителни за ищците, но не и по стандартите на Johnson&Johnson. Но евентуалната по-значима щета за компанията произтича от това какво си мислят хората. А то е, че това е компания укрила много важна информация от клиентите си.

Дали има някакво обсъждане вътре в компанията? Има изследвания, които казват, че пудрата е карциногенна, от друга страна компанията твърди, че не е така. Знаете ли дали вътре в Johnson&Johnson има обсъждане как да се процедира в тези случаи?

Не знам отговора на този въпрос, но бих казала, че всяка компания в подобна ситуация би следвало да води такава дискусия. В крайна сметка зависи кой ще надделее. Дали това ще са адвокатите, управителите, учените или маркетинговите специалисти, при които в момента е проблема.

 

Последни новини
Още от Акценти