Взривове и стрелба в Брюксел

Брюксел и Париж си сътрудничат за операцията

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Свидетели потвърждават, че в един от кварталите на Брюксел е имало поне две експлозии и престрелка, когато белгийските анти-терористични части са нахлули в къща по време на операция за издирване на заподозрени за атаките във вторник.

Според телевизионния канал RTBF, който предава на живо, на мястото е имало отряд сапьори и въоръжени полицейски части. От телевизията казаха, че един от полицаите е застрелял мъж с раница. Аматьорско видео, качено в Twitter показва полицай, който влачи неизвестен мъж.

Белгийският министър председател Шарл Мишел отложи участието си заедно с държавния секретар Джон Кери в церемония за почитане паметта на жертвите от 22 март, заради разрастващата се полицейска операция. Това съобщи агенция Belga.

В Брюксел полицията провежда операция по залавянето на ръководителя на атентатите от вторник, а нарастват и опасенията, че в страната се укриват и други терористични клетки на Ислямска държава, които са готови да нанесат удари както в Белгия, така и в други части на Европа.

От френската полиция заявиха, че полицейската акция в брюкселския квартал Шербеек има връзка с предотвратената в четвъртък атака в едно от предградията на Париж.  

Последни новини
Още от Акценти