Тед Круз: Политическата коректност вреди на борбата с радикалния ислям

Сенаторът от Тексас критикува президента Обама

Сенаторът Тед Круз говори по време на Конференция на AIPAC, във Вашингтон, САЩ, 21 март 2016 г. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Сенаторът Тед Круз говори по време на Конференция на AIPAC, във Вашингтон, САЩ, 21 март 2016 г. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Тед Круз, сенатор от Тексас и кандидат за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ, в изявление по повод атаките в Брюксел от вторник и последиците за Европа и света от тях.

 

Няма съмнение, че се нуждаем от сериозен преглед на програмата за освобождаване от визи. Атаката в Брюксел е в много отношения плод на провалилата се имиграционна политика в Европа, която позволи масивно нахлуване на радикални ислямски терористи в Европа. В момента, Европа е на път да позволи политики, които из основи да застрашат сигурността и безопасността на своите граждани и това е грешка. Както би било и грешка да се избере друг президент, който се хваща на същия левичарски морален релативизъм, който приравнява терориста, който се взривява и убива невинни граждани със смелите войници и служители на реда, които рискуват всичко, за да ни пазят.

 

Докато приятелите ни и съюзниците ни са атакувани от радикални ислямски терористи, президента Обама прекарва времето си да посещава бейзболни мачове с братята Кастро.

 

Откъсването от света на Обама и Клинтън е до голяма степен оттегляне от света, който Доналд Тръмп защитава. Дори Барак Обама не стигна толкова далеч да иска оттегляне от НАТО, както Доналд Тръмп го прави. Начинът да се отговори на терористичните атаки не е със слабост. Не е с едностранно и предварително предаване. Да се изостави Европа. Оттеглянето от НАТО, както предлага Тръмп е предварително предаване.

 

Политическата коректност не е просто странно отклонение в речта, което имат президентът Обама и Хилари Клинтън, заедно с цялата администрация на президента. Политическата коректност влияе на политиката, защото ако не признаете, че заплахата е радикален ислямски тероризъм, тогава няма да се прилагат политики, за да се победи този радикален ислямски тероризъм. Това ще се промени.

 

Последни новини
Още от Акценти