Twitter навърши 10

Феликс Джилет от Bloomberg за един не особено весел рожден ден

Какво научихте?

Те имат голям проблем, а Дорси смята, че той основно се състои в маркетинга и продукта. Ръстът на потребителите е спрял на 320 милиона, но проблемът е, че много хора са изпробвали Twitter и той не им е харесал. Така че, част от голямото предизвикателство е да бъдат накарани тези хора да се върнат.

И каква е неговата рецепта? Не просто „ трябва ни страхотен маркетинг, трябва да накараме хората да се вълнуват“, а какъв е реалният му план?

Част от плана му е да убеди хората, че не е необходимо да туитваш, за да използваш Twitter, а можеш просто да стоиш в Twitter и да слушаш какво казват другите. Twitter е най-доброто място, където можеш да чуеш за интересните събития по света, независимо дали са спортни, политически или шоу бизнес събития.

Ако това е аргументът му, работи ли той пред рекламодателите? Защото в крайна сметка, те искат да правят пари.

Рекламодателите харесват продукта и рекламата се покачва доста бързо. Това е вероятно единственото нещо, което работи в тяхна полза. Но рекламодателите искат по-голяма група потребители, искат нещо което Facebook има – 1,6 милиарда потребители.

Ако помислим за Facebook и компаниите, които придоби, било то WhatsApp или Instagram и като ги сравним с Twitter, само миналата година Periscope изгубиха 86 милиона долара. Възниква въпросът, те дали са въобще в играта?

Джак Дорси възлага големи надежди на Periscope. Той ни разказа нелепо дълга история за една локва, която той бил гледал чрез Periscope и как хората вече можели да се събират и да гледат....

Локва?

Да, локва на улицата някъде в Англия и видеото стана супер популярно. Това, което той искаше да каже е, че Periscope може да създаде събития на живо от почти всичко в ежедневието ни и няма нужда да се чака Super Bowl, за да почнат всички да пишат в Twitter. Това е нещо като...

По-скоро локва от сълзи извиква този аргумент. Как си представя той компанията след още 10 години?

Той смята, че тя ще продължи да се разраства, ще остане независима и ще си върне потребителите, а рекламодателите ще ги последват. Но част от този план е да убеди хората, че не е необходимо да туитват, да бъдат активни, а просто да се включат. Освен това, ще има и редакторски бутони, за създаваното съдържание.

В същото време, обаче, можеш да кажеш каквото и да е, стига да не надвишава 140 знака, нещо, което той заяви, че е решен да запази.

Да, той ще запази изискването за 140 знака. Иска също и да направи Twitter по-безопасен, защото в момента в него има твърде много спам, твърде много анонимни тролове. Част от плана му е да убеди родителите, че това е място, където е безопасно да се поства.

 

Последни новини
Още от Акценти