Цените на имотите в Китай се покачват

Цените на новите жилища в Китай се покачват в 47 града


Да погледнем дали усилията на правителството да подпомогне имотния сектор се пренасят в цените. Тук виждаме, че цените на новите жилища в Китай са нараснали през февруари в 32 града на годишна база. Това е само с няколко по-малко от януари, когато цените се покачиха в 38 града, а тази цифра е от общо 70-те града, които се следят от правителството. Цените на нови жилища в Китай също така нараснаха на месечна база в 47 града, сравнено с 38 града през януари, така че това е също малко повече от това, което видяхме през януари. Също така, в Шанхай, който е финансовата столица. Там виждаме цените на жилищата да се покачват с 2,4% на месечна база. В Пекин, цените на жилищата се покачват с 12,9%. Тук става дума за покачване на годишна база. Цените на съществуващите жилища в столицата нарастват с 3,2% на месечна база.

 

Отново, през февруари цените на новите жилища се покачиха на месечна база в 47 града. Много повече от градовете, които видяха повишение през януари, когато това стана в само 38 града. Освен това, виждаме, че цените на новите жилища без достъпните жилища, се покачват в 32 града в сравнение с миналата година и спадат в 15 града на месечна база и в 37 града на годишна база.

 

Видяхме опит на китайското правителство да подпомогне сектора. Видяхме намаляването на някои данъци. Освен това, намалиха се и някои плащания – на първоначални вноски, на ипотечните плащания, а също така се премахнаха и контролни механизми.

 

Последни новини
Още от Акценти