Как да поправим Honda?

Крег Трудел от Bloomberg News за проблемите и решенията пред Honda

Президентът и гл. изп. директор на Honda Такахиро Хачиго на пресконференция в Токио, Photographer: Akio Kon/Bloomberg Президентът и гл. изп. директор на Honda Такахиро Хачиго на пресконференция в Токио, Photographer: Akio Kon/Bloomberg

Такахиро Хачиго е изработил план, с помощта на който проблемите с качеството на Honda да останат в миналото. Служителят, който е работил в Honda през целия си живот е събрал нов екип от управляващи и е направил промени, с които се надява да възстанови компанията.

Нашето внимание винаги трябва да е насочено към клиента и продукта, но сложната структура на управление създаде допълнителни административни процеси. Аз опростих тази структура и промених приоритетите на компанията.

А сега нека включим и нашия колега от Bloomberg News за автомобилната индустрия Крег Трудел.

Крег, нека започнем с проблема с качеството, какво прави президентът на компанията по този въпрос?

Моят екип разговаря със сина на г-н Хачиго по-рано тази седмица и това, върху което той обърна внимание беше, че компанията се е разраснала твърде бързо и е използвала до краен предел ресурсите на отдела си за изследване и развитие. А това е нещо като самостоятелен отдел в Honda. Той всънощст е първият изпълнителен директор, който не се е издигнал през този отдел, нито е бил негов ръководител преди да застане начело на компанията.

Неговите приоритети трябва да бъдат забавянето на Honda и връщането на властта на отдела за изследване и развитие, което да им позволи да вземат решения. Той говори за това, че ако нямаш достатъчно добър модул и се усеща нуждата отдела за изследване и развитие да произвежда различни допълнителни екстри за всеки пазар, това използва ресурсите им до краен предел. Хачиго иска да повиши качеството на моделите им в световен мащаб, за да могат да се справят сами на всеки пазар.

Крег, успява ли обаче Хачиго в това?

Все още е трудно да се каже, но им предстоят някои големи премиери. Първият модел, който беше представен под негово ръководство – Honda Civic за 2016 имаше труден старт и беше изтеглена още в самото начало.

Всъщност водещата ни новина днес е, че 6 дни преди дори да успеят да организират парти по случай пускането на новия модел във фабриката в Индиана, имаха първия случай на проблем с двигателя. Той причини пожар и един от работниците получи наранявания, така че в момента е трудно да се каже дали Хачиго успява да остави проблемите зад гърба на Honda.

 

Последни новини
Още от Акценти