T-Mobile и YouTube сключиха сделка

Повече предимства за потребителите

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

T-Mobile US Inc. ще позволява на потребителите да свалят съдържание от YouTube без да използват абонаментните си планове като това слага край на спора с един от най-големите доставчици на видео материали в Интернет.

YouTube, част от поделението Alphabet Inc. на Google ще управлява свой собствен видео стрийм чрез Binge On на третия по големина безжичен доставчик T-Mobile , съобщи изпълнителния директор на компанията Джон Леджър. YouTube беше една от компаниите, които отказваха да се присъединят към Netflix Inc. и HBO в Binge On, платформата който разпространява видео с по-ниска резолюция без да таксува потребителите за пренос на данни. Договарянето с T-Mobile премахва едно от основните притеснения на YouTube, че ниската резолюция на услугите на Binge On ще влоши качеството на рекламите на Google.

„Ние се вслушваме, учим се и се усъвършенстваме и точно това направихме в случая с YouTube,“ заяви Леджър във видео изявление.

От T-Mobile заявиха, че ще предложат на абонатите си една година безплатен достъп до MLB.TV за излъчванията на живо на мачовете от професионалната бейзболна лига през услугата на Binge On.

През последните няколко месеца, безжичният оператор започна да предлага видео програма, включваща оригинални шоу и спортни програми, за да привлече абонати. В допълнение към Binge On, Verizon Communications Inc. въведе през миналата година go90, безплатна видео услуга, която предлага излъчване на срещите от националната баскетболна и националната хокейна лига.

С цел стимулиране на зрителския интерес без да се налага скъпо таксуване за пренос на данни, всяка от компаниите е изработила план за снижаване на разходите. Например, AT&T започнаха да предлагат на видео абонатите си опция да се регистрират и да имат достъп до неограничен безжичен трафик на данни.


 

 

Последни новини
Още от Акценти