Съраунд звук скоро и на преносимите ни компютри

Разказ на Хайди Лун по темата

Носителят на Оскар за монтаж на звука Гари Райдстром говори за Ambidio снимка: Bloomberg TV Bulgaria Носителят на Оскар за монтаж на звука Гари Райдстром говори за Ambidio снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази млада жена от Тайван Айрис Ву се среща с ръководителя на Холивудски гигант – Skywalker Sound на Lucasfilm. Доста голямо постижение за бивша студентка по медицина – меломан, която едва преди 2 години е станала предприемач.

Един ден гледах Transformers на преносимия си компютър и сцената беше с една огромна падаща сграда и тичащи наоколо роботи и динозаври, но звукът беше толкова слаб, което ме натъжи.

Джош Лаудин е един от най-важните хора в звуковата индустрия и казва, че Ambidio ще запази значимостта им, тъй като все повече хора започват да усещат филмите извън кино салоните.

За нас е тревожно, ако все повече хора гледат филмите на тези по-малки устройства и ако става по-трудно да чуват това, което правим, става по-сложно да се обосновем защо изобщо го правим.

Холивудският ветеран в звуковата индустрия Гари Райдстром, който има 7 Оскара за филми от Jurassic Park до Saving private Ryan не можеше да повярва на ушите си.

Това, което ме развълнува е възможността, която това устройство ви дава, да усетите съраунд звук във всякакви помещения. Това е страхотно и колкото повече хора могат да усетят този звук такъв, какъвто трябва да бъде – толкова по-щастлив ще бъда и аз.

Технологията е толкова нова, че са я чували много малък брой хора, които веднага са инвестирали в нея. Един от тях е Horizon Ventures на Лий Къшинг, а Ambidio току-що подписа сделка и със Skywalker на Disney.

Вижте как тонрежисьора ни Стив Теро чува технологията за първи път – сцена от Gravity, през призмата на Аmbidio.

Тук има някаква измама.

Кодирали сме звука на видеото така, че и вие да можете да я усетите.

Като звукорежисьор мислите ли, че това ще промени нещо?

Да, определено. Това е като усещане за кино от преносимия ви компютър.

 

Последни новини
Още от Акценти