Eurostar закупи нови влакове

Изпълнителният директор на Eurostar пред Bloomberg

Усмихвате се, значи ситуацията се подобрява?

Да, ситуацията се развива добре. Резервациите за пролетта и лятото са много добри.

В сравнение с...

Миналата година.

А в сравнение с това къде бихте искали да бъдете, къде можехте да бъдете, ако нямаше терористичен акт в Париж?

Не, изоставаме спрямо желаните резултати заради терористичните атаки, които ни засегнаха много лошо в края на миналата година и началото на тази и в момента наваксваме. Разбира се, много рекламираме, а и имаме нови влакове. Те са модерни и решават проблемите ни от миналото – недостатъчен капацитет, недостатъчно места, особено през лятото. С тези нови влакове имаме около 20% повече места, които да предложим на клиентите си. Така че, аз съм спокоен за лятото.

Искам да продължа темата за повишения капацитет и пътуванията. Когато казвате, че се развивате добре, какво имате предвид? Добре спрямо миналия март месец или все още се опитвате да достигнете нивата от периода преди терористичните атаки?

Все още се опитваме да си върнем положението от момента преди терористичните атаки. Първото тримесечие винаги е много слабо. За нас са силни второто и третото тримесечие, пролетта и лятото. Затова и съм напълно спокоен, а и новите влакове за нас са наистина значим актив, защото седалките са по-удобни, има wi-fi, пътниците могат да гледат филми по време на пътуването. Пуснахме тези влакове наскоро и хората са много доволни. Така че, се надяваме наистина броят на пътниците да се увеличи.

Кажете нещо за капацитета, който сте увеличили с 20%. Вероятно ще имате нужда от тези влакове само през лятото. В депата ли ще стоят през останалото време и как това ще се отрази на заетостта, след като законите във Франция забраняват сезонната работа?

Разбира се, че натовареността на влаковете е по-голяма през лятото, но като цяло имаме добро оползотворяване на капацитета. За нашата рентабилност е по-добре да разполагаме с повече места в един влак, защото това снижава разходите за едно място. Що се отнася до трудовите закони, честно казано няма такъв проблем във Франция. Ние използваме сезонен труд през лятото и това никога не е било проблем. Така че, ние сме подготвени, инвестираме много, особено в увеличаването на капацитета на гарата ни в Париж, която в момента е претоварена и за лятото ще я разширим.

 

Последни новини
Още от Акценти