Привърженици на Сандърс може да подкрепят Тръмп за президент

Ветеранът анализатор, Уилбър Рос, обяснява защо някои демократи биха подкрепили Тръмп

Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ, поздравява присъстващи след реч пред множество на Международното летище в Кълъмбъс, Охайо, САЩ, 1 март 2016 г. Фотограф: Ty Wright/Bloomberg Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ, поздравява присъстващи след реч пред множество на Международното летище в Кълъмбъс, Охайо, САЩ, 1 март 2016 г. Фотограф: Ty Wright/Bloomberg

Извадка от интервюто с анализатора-ветеран, Уилбър Рос, за движенията в електората зад океана, за възможността някои демократи да застанат за Тръмп и за възможните метаморфози, през които той може да премине с напредването на кампанията.

 

Мит Ромни зае много категорична позиция против Доналд Тръмп. Съгласен ли сте с него?

 

Честно казано, мисля, че това беше разочароващо и неправилно. Мисля че човек, който е бивш кандидат на партията не би трябвало да помага за разделението на партията. Аз вярвам силно в двупартийната система. И точно, както когато Мит спечели първичните избори предишния път, той очакваше поддръжниците на Гингрич и всички останали да го последват. Не мисля, че е правилно да се казва, че „има един човек, за когото никога няма да гласувам“ като бивш кандидат на партията. Мисля че това е ужасно от политическа гледна точка.

 

Ако и когато стане очевидно, че Доналд Тръмп стане кандидатът – вие ще го подкрепите ли, включително и с пари?

 

Да, разбира се.

 

Приемате ли, че ако г-н Сандърс и колежаните – всички социалисти там в Мичиган... ако колежанчетата и хората на Сандърс до един последват Клинтън, предполагате ли, след цялата драма и сапунена опера, която видяхме, че Круз Рубио, Кейсик и всички останали ще последват г-н Тръмп?

 

Мисля, че е по-вероятно, ако Бърни Сандърс не надделее, много от тези млади хора да преминат в лагера на Тръмп, отколкото да преминат при Хилари...

 

...Искате да кажете, че хората на Сандърс ще отидат при Тръмп?

 

Да, така мисля, защото мисля, че мотивиращият социологически феномен, който привлече хората към Сандърс и Тръмп е много по-подобен – всеки на другия...да са против апарата, да се борят против политическата корупция. Това са нещата, които са общи помежду им. Но начинът, по който оформят идеите си е диаметрално противоположен – с това се съгласявам. Но мисля, че в основата си – нещата се движат около това, че Америка не се отнася с младите хора по начина, по който би трябвало. Тя не се отнася и с хората от средната класа, както би трябвало да бъде. И те са недоволни от това.

 

Може ли Доналд Тръмп да спечели изборите за президент. Миналата седмица, при нас беше Роджър Олтмън, а той е демократ. Той каза, че приятелите му, които са републиканци се тревожат, че това може да повтори Голдуотър, че ще има категорична победа в цялата страна, ако Доналд тръмп е кандидатът. Смятате ли, че Доналд Тръмп може да спечели изборите?

 

Уилбър Рос:

Мисля, че ще има нов Доналд Тръмп, ако той получи номинацията и, че новият Доналд Тръмп ще има много по-президентски вид от Доналд Тръмп, който виждахме досега. Мисля, че в известна степен, характерът, с който той се представяше, се дължеше на това, което той смяташе за необходимо, за да засили ентусиазма.

 

Последни новини
Още от Акценти