Три бичи пазара в Залива

Саудитските акции с ръст от 17%

Акциите на страните от Залива набират скорост като катарските акции днес последваха индексите в Дубай и Абу Даби и също навлязоха в бичи пазар.

Индексът QE се покачи с 2,3% и след дъното от 18 януари достигна 22%. Индексът в В неделя, Абу Даби навлезе в бичи територии, където е и дубайският индекс още от миналия месец. Оживлението спомогна за покачването на индекса на Bloomberg GCC 200, който измерва най-големите и силно ликвидни компании в Съвета за сътрудничество в Залива над средното му движение за последните 100 дни, за първи път от юли 2015.

През изминалата седмица, търгуваните обеми се покачиха трикратно спрямо средния дневния обем на годишна база.

Саудитския бик

Индексът Tadawul All Share затвори при забележителен бичи пазар с ръст от 17% след последното дъно от 20 януари. Около 74% от компаниите, съставляващи индекса се търгуваха над средното си ниво за последните 50 дни. Според данни събрани от Bloomberg това е най-високото съотношение от юни 2015. I

Обемите в Кувейт

Макар кувейтският индекс SE Price да се покачи с по-малко от 7%, след дъното си от 26 януари, подтиснатите търгувани обеми, които следваха пазара, изглежда се завръщат. Около 290 милиона акции са продадени в неделя, което е най-високия брой за ден от май 2015.

 

Последни новини
Още от Акценти