Първият SUV от Maserati

Запознайте се с Levante

Новият Levante Снимка: Jason Alden/Bloomberg Новият Levante Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Maserati направи своя дебют в клас SUV с 76 000 доларовия Levante. Това е първият SUV на италианския производител и е създаден, за да се включи в надпреварата с Bentley, Jaguar и Porsche. Носи името на известен средиземноморски вятър и от Maserati се надяват да вдъхне нов живот на 102 годишната марка.

Не е лесно да се надмине прекрасния Cayenne и изискания Bentayga, но Levante има своя отличителен дизайн. Серията е с V6 туин-турбо двигател с 430 конски сили или турбо-дизел с 270 конски сили. Има и осем скоростно автоматично задвижване на четирите колела и достига 100 км/ч за 5,2 секунди. Освен това, ще разполагате и с модификация за офроуд, не че някой ще се възползва от нея. Автомобилът има най-ниския център на гравитация за този клас, за да ви е лесно да взимате завои. Levante има пет нива на сигнализация за видимост плюс парктроник.

Изненадващо, но външността също не е лоша. Има по три вентилационни отвора от всяка страна, трапецовидна решетка с логото на Maserati и големи прозорци на задните врати. Стъкло е обхваща цялата задна част.

Интериорът на Maserati включва ръчно изработена кожена тапицерия допълнена от коприна с марка Zegna. Има достатъчно място за комфортно пътуване на пет души. Levante изглежда и се усеща точно като член на семейство Maserati.

Искате ли тази кола? Имате време. Levante ще излезе на европейския пазар през май, а от септември ще се продава и в САЩ.

 

Последни новини
Още от Акценти