Нова серия от Rolls-Royce

Нови модели и силен оптимизъм

Rolls- Royce Black Badge Ghost. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Rolls- Royce Black Badge Ghost. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Това е серията Black Badge, най-високият клас. Вие сте модернизирали сте моделите си, в случая Ghost, но каква е разликата между колата, която карах преди две години и тази?

Вие също карахте забележителен модел, но този тук бих казал, че е още по-добър, защото е проектиран за собственици, които сами карат колите си. Тук сме увеличили конските сили, въртящия момент, изцяло сме променили настройките на окачването, воланът е съвсем друг и въобще автомобилът е много по-активен.

Бих казал, че има „пълна козметична промяна“ на дизайна на колата. Виждате, че нашият символ, Spirit of Extasy, е изработен от тъмен хром. Прекрасна е и вече ще лети в нощта като невидим дух. Променихме и логото, което вече е сребърно на черен фон. Това е съвсем ново. Мисля, че така постигаме един по-мрачен, по-доминиращ стил на Rolls-Royce.

Аз карах Wraith, като този тук с две врати. Но това, тук, предполагам не ги наричате „капачки на главината“, защото в интерес на истината, а ние в Bloomberg обичаме истината, трябва да кажа, че последния път, когато карах тази кола, успях да вдлъбна тази част.

А, спомням си случая...

И така, това тук не е капачка на главина. Какво е?

Това е самоцентрираща се главина на колелото. Причината да я използваме е желанието ни, когато колелото се върти, логото на Rolls-Royce да е видимо и да се вижда ясно. Така че, тази част остава неподвижна дори и при висока скорост на въртене на колелото.

 

/Снимки: Rolls- Royce Wraith Black Badge Ghost. Автосалон Женева 2016. 1/3/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg/

Чух, че ще започвате производство на коли от алуминий... Това е нещо ново и тогава май аз напълно ще разбия вашата самоцентрираща се главина.

Тези колела са от въглерод, така че вероятно са много по-здрави и трябва да ги изпробваш.

 

Да се качим в колата... ще разгледаме интериора, а аз ще се опитам да не чупя нищо докато се качвам... казах ви какво стана предишния път. Изглежда по-различно от тази, която аз карах... запазили сте звездите на тавана, много са хубави. Но това тук е различно. Очаквах да видя табло с повече дърво, може би тиково.

Доста различно е. Нашите майстори изработват таблото ръчно от най-висок клас алуминиева сплав покрита с въглерод. Изработката е много сложна и отнема около седмица, за да се завърши едно такова табло и другите елементи тук.

Да си говорим честно, в момента финансовите пазари са нестабилни. Какво означава това за богатите, вашите основни клиенти? Миналата година имахте известен спад в продажбите, какво очаквате през тази година?

Не забравяйте, че миналата година беше втората ни най-добра година. Бих казал, че не навсякъде по света цари униние. Някои пазари се свиват, но с всяка изминала година ние виждаме как много нови хора навлизат индивидуално на пазара. Прогнозата ни е, че става дума за около 3 до 5%, което е впечатляващо, така че има достатъчно смислен потенциал в бъдещето на пазарите.

Дори и някои от тях да изпитват затруднения, другите продължават да процъфтяват. Корея, например, е чудесен пазар за нас, САЩ са в много добра форма, Европа започва да възстановява поръчките. Така че, не целият свят се разпада.

 

Чухме, че работите по високо проходим автомобил. Кажете ни нещо повече.

Това решение беше взето миналата година. Обосновката ни е, че ако ще го правим, то ще трябва да представим „ролсройса на SUV класата“. Ще бъде забележителен автомобил.

 

През 2018?

Вероятно това е разумният срок. Колата ще има алуминиево шаси, изработено по космическа технология. Това е друг наш проект, по който наскоро обявихме, че работим.

 

А кога ще видим електрически Rolls-Royce?

Работим по него. Това е алтернативният транспорт, но тъй като обмисляме какво предстои в бъдеще, какво би могло да се случи все още не сме взели окончателно решение. Но ви уверявам, че нашият бранд ще има и електрическа кола.

 

Последни новини
Още от Акценти